Vårens trädgårdsstädning


Efter en lång tids tystnad här har jag börjat igen.
Har haft fullt upp med att plugga alkohollagstiftning och till och med lyckats på ett nationellt prov för drygt en vecka något jag är oerhört stolt och glad över.
Men nu blev det dags att börja skriva igen.
Några tråkiga dagar inne och rätt mulet har förhindrats oss att börja städa trädgården. Det ser verkligen inte ut. Överallt grenar och löv som kommer fram och vi vet att det tar veckor innan allt är krattat och rensat men det är bara att börja med.
Bakom hönshuset mot tomtgränsen har vi i helgen klippt några stora träd....fast egentligen bara några grenar som hängde för låg nere.
Tur att vi fick låna ett släpp från våra kära vänner i byn så att vi kunde ta bort att grenar på ett lite enklare sätt.
Men det finns en hel del löv kvar och så länge det är inte tillräckligt varmt under dagen och så länge det fryser under natten får vi nog vänta.
En hel del skräp och framförallt stenar ligger där bakom och efter nästan tre år blir vi trött på att få kolla på det där förra ägaren har lämnat bakom sig.
Något vi fortfarande inte förstår är att man bara lämnar sin skräp och allt annat som man inte använder eller behöver längre på tomten. Är man verkligen för snål att hyra en container eller ett släpp att få bort allt man inte behöver längre eller är man helt enkelt för lat....? Vi har i tiden vi bor här kört bort flera släpp med skärp vi hittade på tomten, nämligen träd, rivningsmaterial, pallar, plast...allt möjligt. Och det tar inte slut...men någon dag blir det väl rent.
Fast det var lite kallt igår började vi rensa i köksträdgården. Till och med en rabatt vi inte ens har rensat i fjol är nu äntligen lövfritt!
Och vi fick till och med hjälp från Ivy som njöt av den friska vårluften!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0